Geboren te Vlissingen in september 1970. Verhuisd naar en opgegroeid in Middelburg vanaf juni 1973. In 1988 verhuisd naar Boskoop voor mijn HBO studie Tuin en Landschapsinrichting, afgestudeerd in 1994. Tot nu, 2020, met plezier en voldoening werkzaam geweest binnen het groene openbare gebied.

Eind 2017 ben ik mogelijkheden gaan onderzoeken om naast mijn technische baan (100% in het hoofd) meer "uit mijn hoofd" te komen en meer met en op gevoel te werken. Toen kwam mijn oude wens om "eens een massagecursus te volgen" bovendrijven. Binnen twee weken schreef ik mij in bij de OMB Academie in Den Haag om kort daarop mijn eerste 2-daagse cursus ook daadwerkelijk te gaan volgen. Van vlak na de inschrijving dateren de eerste opgetekende kriebels betreffende een format van eigen salon. De eerste cursusdag was ik al verkocht, voelde ik dat ik het in de vingers had. Dat Jacqueline Vogels (www.vogelsvrijbodywork.nl) hier als docent nog een emmer enthousiasme aan toe voegde wil ik niet onvermeld laten. Mijn vrouw en twee van de drie kinderen waren maar al te graag bereid om thuis als eerste modellen te fungeren. Direct aansluitend heb ik een vervolgcursus gevolgd. En toen wist ik het echt zeker: hier wil ik echt zoveel meer mee! Buiten dat ik het ontzettend leuk vind om mensen door massage uit te nodigen te ontspannen of een probleem te verlichten, ontspan ik er zelf ook enorm van. Win Win ten voeten uit zeg maar. Ik heb mij binnen de OMB-Academie aangemeld bij het team van assistenten en assisteer met veel plezier een paar keer per jaar bij cursussen. Het geeft mij energie om het enthousiasme voor masseren over te brengen en aan te wakkeren. Doordat ik soms ook wel van een beetje doe-eens-gek houd duik ik sinds 2018 als masseuse in een avontuur dat RoPaRun heet (zie Blog). Van de zomer 2018 tot zomer 2019 masseerde ik regelmatig voor Health Lab De Pier in een super rustgevende en heel inspirerende setting, letterlijk boven zee. In najaar 2018 kon ik via Gemeente Den Haag een avondcursus voor het opzetten van een eigen bedrijf volgen; de Ondernemersschool. Met veel plezier heb ik deze cursus gevolgd en afgerond. Tot mijn eigen verrassing schreef ik Ontspanningsmassage Time Out op 28 november 2018 in bij de Kamer van Koophandel. 

De bal is sindsdien echt niet stil blijven liggen. Sinds september 2019 volg ik een 2-jarige HBO opleiding tot Integraal Holistisch Massage therapeut bij Positive Touch in Brummen. Hiermee wil ik mijn vaardigheden verder verdiepen en cliënten ook met de onder de spanning liggende oorzaken verder kunnen helpen. 

 

Patricia Leijdekker

Bevlogen Ontspanningsbevorderaar